En tyst minut för alla killar som dör för mig!

humörsvängningar

Jag har ett väldigt spännande humör denna kväll. Jag har till och med känt av hur mina känslor förändras för var femte minut utan någon anledning... Det är faktiskt väldigt roligt när man är själv för det blir lite som att man inte är ensam. Just nu känner jag mig misstänksam, och för en timma sen kände jag mig jätteglad och där mitt emellan har jag varit ledsen och arg också!

Jag kanske fortfarande inte har fått rätt p-piller, jag får se om en månad annars får jag väl byta när jag kommer hem, inte svårare än så. Jag får helt enkelt varna alla som är nära mig väldigt ofta för mina elaka uppstötningar som skulle kunna uppstå.

Nu ska jag sova! godnatt

dagens middag!

Kanske ska börja lägga upp vad jag får till middag varje dag! Det är nämnligen väldigt annorlunda jämfört med vad man får i Sverige. Allt är väldigt flottigt och oljigt! Idag är det min favorit mat, fick dock en frukt som är lite möglig men jag gillar frukten så jag får väl äta mest på andra sidan möglet!!!
 
 
Det ni ser är linssoppa tror jag, med nån sås och morötter och nått mer. Sen har vi en baguette med philiadephia och jääättegod salami. Frukten, och ni kan kanske se det vita precis i hålet? Äppe jos, man har inte stora förpackningar här utan om man ska dricka jos så blir det i festis förpackningar!

tro det eller ej....

Men Larsson pluggar!!!!!
Jag har just gjort klart spanskaläxan och har faktiskt gjort den jävligt bra! Nu blir det matte fram till typ 20 i 9 för då ska jag hem till Fille! DET ÖSER NER HÄR I SPANIEN! Det är som att jag är tillbaka i Sverige förutom att det är mycket fuktigare i luften så man fortsätter vara blöt resten av dagen....

Imorn har jag debatt i samhälle om merkantelismen, det är nog utan att överdriva det tråkigaste en lärare någonsin har kommit på faktiskt. Lärare är mästare på att komma på tråkiga saker men det här slog bannemig rekordet!

Jag hade också en rolig diskussion med min lärare i tisdags som jag glömde berätta om.
Många vuxna tror att vi ungdomar är i skolan för att lära oss, vilket vi typ är. Framförallt är vi i skolan för att vi måste och för att få betyg. Nu var det så att våran historialärare, även fast han bara är 28, sa att vi inte bara kan tänka på betygen. Han har helt rätt, vi kan inte bara tänka på betygen men det finns inte en chans på jorden att han kan tro att vi gör en uppgift utan att vi tänker på betygen. Vi sitter inte hemma och tänker "åh vad roligt att jag lär mig det här nu." Visst är det ett plus om man råkar tycka att ämnet man läser om är intressant, det kommer också säkert påverka betyget om man tycker så, men fortfarande så kommer vi sitta och tänka "undra om jag får ett C eller D på den här uppsatsen". Det går inte att undvika och jag tycker att han var så korkad och naiv när han stod där och sa att vi inte ska tänka på betygen.

Jag pluggar nu då. Nu när jag har fått det av min hjärna!

Sevilla

Självklart var det en fin stad och det var ganska intressant, men det var en alldeles för lång resväg fram och tillbaka för att det skulle vara värt det. Vi kollade katedralen och gick upp i det höga tornet och kollade på floden och sen satte vi oss på Starbucks och drack frappuccino och mös!!
Nu ska jag sova, det ska bli väääldigt skönt!!
'

vad har jag gjort idag?

Ja ni vad har jag gjort idag? Idag har jag varit i skolan och våran klass fick en grov utskällning av våran mattelärare för att vi inte förstod vad hon mena... Sen satt jag i skolan och plugga med Gustaf, sen gick jag på stan lite med Jasse, Ellen, Erika och Linnea och sen färgade jag håret....
 
 
JAG ÄR BLOND!!! jag va blond innan oxå men nu är jag verkligen blondin! Jag fick spontanryck och gick hem till Filip och var där i typ 1 och en halv timme... Där skypade jag med pappa och Jessica så de fick "träffa" Filip. 
 
Nu ska jag sova för jag måtste bli bättre på att gå och lägga mig tidigare så jag inte är så trött i skolan.

Biggest pimpel

Idag visade Agnes mig världen äckligaste video och så tänkte jag att ni skulle få ta del av den oxå! Men jag varnar känsliga tittare för det är ganska vidriga scener som visas. Jag i alla fall tycker det är jätteäckligt men samtidigt jätteroligt och spännande att titta på....
 
så här såg filip ut när han tittade på den...

"värdfamilj"

Nej nu är jag så trött på familjen, i alla fall Maria. Självklart så var både jag och Freja medvetna om att de bland annat gör det här för pengarna, men bara för de så tycker jag inte att det ska märkas. De köper sämsta kvaliten på maten, efter frukost så har både jag och Freja järnsmak i munnen för att flingorna har rispat upp gommen.... Hon får gärna låtsas som att hon tycker att det är roligt att vi bor här.

Vi taggar halloween

Jag och Malin var på Miramar och hittade lite roliga peruker som vi ska ha på oss på halloween, jag ska va vampyr och Malin ska vara djävul!

Kalla fakta

Har just kollat på ett avsnitt kalla fakta. Avsnittet handlade om hur man behandlar utrotningshotade djur där. De säger att de räddar djur när de i själva verket avlivar djur för att kunna ta in nya bara för att de ska kunna få fler besökare. Jag blir känner sån ilska när jag såg det här avsnittet. Vi dödar redan alldeles för mycket djur och sen när man öppnar ett zoo där man säger att man ska rädda utrotningshotade djur, då ska man fan göra det också!!! KOLLA AVSNITTET HÄÄÄÄR 
 

ZUMBAAA

Första zumba passet avklarat då!
Det var hur kul som helst, har väldigt ont i mina höfter nu men det var det värt! Nästa söndag kör vi igen och enda fram till jul, 25 € kan det väl vara värt.
Igår var jag och Malin på bio och så Lo Imposible (The impossible) som är en film om en familj som var med i Tzunamin. Det var en jättebra film och jag och Malin satt och grät och grät under nästan hela filmen. Enda som vi störde oss på var väl att det skulle var så lyckligt i slutet, även fast just den familjen hade tur så var det fler familjer som inte hade lika mycket tur så de skulle gärna fått ta med lite mer hemskheter. 
 

söndagstankar

Jag känner mig socialt tom. Det känns som att alla mina ord har tagit slut. Jag har inte blivit blyg men det känns som att jag inte har nånting att berätta. För Milou har jag massivs med saker att berätta hela tiden även här nere i Spanien, men till människorna här nere känns det inte relevant att berätta sådana saker.
Betyder det att jag har blivit ointressant och tråkig nu?
Jag mår bra, jag mår inte dåligt på något sätt men mina tankar svävar bara hela tiden i samma banor och det är hur folk orkar prata hela tiden och jag undrar varför...

Bildbomb

Nästa helg blir det dykning, vet inte rikigt vart men dykning blir det I HAVET!
Jag är som ni kanske vet ganska rädd för fiskar om jag inte ser dom, och det är väl antagligen för att jag är ett kontrollfreak som måste se allt som händer runt omkring mig. Här kommer lite bilder från förra dykningen i poolen. 

schoolsoft

jag och Jasse sitter och chillar i skolan, ingen av oss ska ha våran svenska presentation så vi sitter och skriver dom just nu. Mitt är klart, och det låter helt ok, bättre än jag trodde när jag satt och skrev det igår kväll i alla fall.
Jag får tillbaka mitt geografiprov idag, jag är jättenervös för Ludde fick A och jag kanske får ett C för jag kunde inte svara på en fråga. Men C känns bra.
Jag har tagit med mig min byxdress till skolan så jag ska kunna sätta på mig den ikväll på filmkvällen för jag orkar ju liksom inte gå hem i mellan! :)
Idag regnar det, vilket jag tycker om. Det känns mer som Sverige då. Jag längtar egentligen inte hem, men det jag saknar är Stockholm. En stad jag känner till och som är mitt hem.
Jag saknar någon som vet hur jag mår utan att jag behöver berätta det. Det kändes bra att skypa med Pappa och Jessica och mamma i tisdags. De fattade direkt utan att jag behövde förklara varför och vad som hade hänt.

23:42

Klockan är nu kvart i tolv och mitt worddokument är fortfarande helt tomt. Jag har börjat skriva på nånting och så har jag kommit en bit på väg och sen känt att det bara blir fel för att jag inte kan formulera vad jag tycker. Det slutar med att det kommer upp här på bloggen istället, för här behöver det inte vara rättstavat eller behövs läsas upp för någon. Mina tankar återkommer ständigt till att Maria inte lät mig och Freja möblera om som vi ville, men det känns fel att gå upp framför klassen och kritisera min värdmamma så det blir det inte. Problemet är att det är det enda som tar upp mina tankar just nu, det är väl därför jag är proffs på att blogga oxå.. Om jag har tur så slipper jag redovisa imorn och får göra det på tisdag istället. Saker jag har att se fram emot är filmkvällen på skolan imorn med Sibylla korv och räksallad, Sevilla resan på lördag. Dock är samlingen klockan 08.00 vilket inte är lika roligt. På lördag kväll blir det bio med Malin och Gustav och söndag blir det filmen Sanktum hemma hos Gustaf som vi har planerat ett tag nu. SHIT VAD JAG BOMBAR BLOGGEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mi casa es tú casa

Jag vet verkligen inte vad jag ska skriva. Jag är jätte irriterad på våran värdmamma. Jag och freja skulle byta rum eftersom att Freja får klaustrofobi inne i hennes rum och mitt våran ommöblering så kommer våran värdmamma in och säger att hon inte tycker om det och ser väldigt bekymrad ut. Det som irriterar mig mest är att hon inte kan se saker positivt om det inte är så som hon vill ha det, hon kan inte tänka på hur vi trivs eller hur vi skulle vilja bo. Och med tanke på att det är för oss det är jobbigt att vara borta ett år hemifrån och vill känna oss så hemma som möjligt och att det är vi som betalar henne så hon kan äta vad hon vill så borde hon vara glad att vi försöker göra det bästa av situationen.

Jag börjar förstå Freja mer och mer varför hon så gärna vill hitta en egen lägenhet, tidigare så har jag trivts bra men jag tycker inte hon behandlar Freja ok. Det kan vara för att hemmet för henne är väldigt viktigt och Maria är väldigt bestämd med hur hon vill ha det och då krockar det lite grann. Å andra sidan så kanske vi borde uppskatta mer att vi får bo här och istället för att försöka få det som vårt hem så borde vi ta in deras spanska hem istället. Det känns dock inte som att dom vill att vi ska bo här för att de tycker att de vore trevligt med lite svenska ungdomar, utan snarare för att de behöver pengarna. Jag tycker inte att det är något fel på det, speciellt inte med tanke på pengakrisen här i Spanien, men om det är så viktigt för henne att vi ska stanna kvar här så borde hon låta oss känna oss som hemma.  

Nu låter det som att jag inte trivs, för det gör jag men på ett sätt så tycker jag att hon borde vara lika tacksam som vi är och försöka anpassa sig på samma sätt som vi försöker. Ja jag vet att det är vi som är här för att uppleva den spanska kulturen men vi vill trivas också!

rumbyte

efter en förvånadsvärt god middag blir det nu rumbyte. Trodde det skulle vara viktigt för mig att ha ett fönster i mitt rum, det var därför jag tog rummet med fönster. Inser nu hur mycket mer Freja skulle njuta av det så nu flyttar jag ut från detta rum och beger mig till nästa. Freja fixade till den torra kycklingen och pastan med en gudomlig tomatsås så nu kan vi med fulla magar påbörja våran renovering!!!

här har ni massa tankar osorterat

Jag brukar i vanliga fall vara grym på att skriva tal och sedan en jävel på att presentera dom men det är bara för att jag alltid har en åsikt om saker och ting. Just nu är allting väldigt snurrigt i mitt huvud, utan rutiner så blir allting kaos. I sverige så har jag strikta rutiner, jag går upp halv sju går till skolan, pluggar i skolan (vilket jag inte gör här), jag går hem och äter mat för att sedan åka iväg och träna. Träningen för mig är väldigt viktig, den gör att jag har tider då jag verkligen inte kan göra någonting annat och det gör också att det ställs krav på mig på fritiden att NU måste jag plugga, eller just dom tiderna har jag tid att träffa dig eller dig. Detta ger mig ett problem här i Spanien. Jag gör ingenting, jag bara flyter med och sen när jag måste göra nånting så gör jag det inte. Jag känner fortfarande att jag är på semester fast en rolig sådan. Jag förstår folk som inte tränar, det är skönt att gå runt och bara ha hur mycket fritid som helst, och jag önskar att jag kunde ha det så och att jag hade tillräckligt med självdisciplin för att kunna ha fritid. Att inte ha självdisciplin är ens egen fiende, det förstör för än själv och man glädjer sig inte lika mycket över den fritiden man har när man väl har den. Jag insåg just hur mycket jag saknar min träning, att ha ett lag att gå till, där jag har krav på mig att inte tänka på något annat än just att träna och bara köra slut på var enda muskel i hela kroppen så det inte finns ork kvar att tänka på skola, kompis problem eller killar. För mig är att träna en frihet, en frihet från mina egna tankar.

Nu blev det här en mess verkligen, jag bara släpper ut alla tankar jag har och de kanske inte hamnade i ordning och de hade verkligen ingen rödtråd som alla svenska lärare tjatar om. Nu ska jag försöka få fram lite vettiga saker som jag sedan ska läsa upp imorn på svenskan.

Måste bara säga att spanjorer är idioter! Jag ska ge en förklaring också. De går till jobbet för att sedan gå hem 3 timmar senare och sova istället för att stanna kvar på jobbet och bara göra klart för att sedan kunna släppa allt och bara vara, det är det jag kallar för frihet, när man inte har nått måste. Just nu känner jag bara att jag måste gå hem och göra det och det och jag gör det aldrig. Så det blir aldrig frihet för jag är inte fri i huvudet. Frihet är inte att inte ha något att göra utan frihet är när man känner att man har gjort något som är viktigt och sen kan man få njuta av att man har gjort nått bra och att man kan få slippa göra något ett tag.

Orddiaree, står inte mycke vettiga saker men ni kan ju tänka er vilken oordning det är inne hos svampbob just nu.

Mycket samtidigt

Ja idag...
Efter skolan åkte jag och Jasse till MiraMar som är köpcentret för att köpa födelsedagspresent till Malin! Det blev ett nattlinne och ett par strumpor!
Sen satt vi och mös i skolan och firade Malin genom att äta oreos och kladdkaka, sen hick vi vidare till ett tapas ställe där det blev kalabalik för ingen fattade vad tapas va och ingen förstod vad det stod i menyn...
Allt gick bra och vi hade en jättettevlig kväll. Missade tyvärr min Skypedate med familjen!
Har även haft värsta mensverken i mitt liv och samtidigt försökt boka resa ner hit åt Wille... Lite hetsigt så där! Nu väntar sängen och imorn ska vi köra aquatlon med skolan, vilket betyder att man springer eller simmar (på stranden) och efter det kajak eller paddeltennsi!!
Godnatt

satsar högt!

sitter och pluggar privatekonomi och skypar med filip!
går inte så bra med pluggandet faktiskt! Men jag och filip håller på att leta klocka till honom!

Life by me

Mitt år i Spanien!

RSS 2.0