Tvingad till fotbollsintresse

Sitter och kollar på Madrid-Barcelona tillsammans med dani och hela hans familj! Jag är ju egentligen inte så intresserad av fotboll men eftersom Dani älskar Barcelona så måste jag se varje match dem spelar....
Danis farfar och farbror är här på besök för att kolla på matchen också och eftersom hans farfar är lite äldre och spansk så vågar jag inte sitta nära Dani och om de frågar så måste vi säga att vi sover i separata sovrum!

Imorn blir en spännande dag för jahaja nämligen ta hand om Danis lillebror under dagen, känns som ett stort ansvar men de e bara att ge lillkillen min mobil och en juice så är han nöjd!


ENDAST 10 min kvar av matchen och Madrid leder med 3-0.... Kommer få en "trevlig" kväll med min inte så glada pojkvän

för lat för mitt bästa

jobbigt när man ska gå och vila lite och alla kläder ligger under täcket för att jag inte orkade städa på riktigt!... Learing by doing

Ang. legalisering av prostitution

Nu ligger det till sà hÄr att jag ska i en ämnesintegrering i skolan skriva en debattartikel pà engelska. Av rubriken kanske ni förstàr om vad.
 
Alla har sina olika àsikter om vad de tycker är rätt och fel med sex men generell sett sà är det väldigt tabubelagt ämne. Det stora problemet är väl kanske inte prostitution utan snarare hur man ser pà kvinnan i samhället. Om inte normen om att kvinnor inte har sex och att det är mannen som har övertaget skulle finnas sà skulle de här fràgorna inte ens uppstà.
För mig är argumenten till varför man skulle legalisera prostitution självklar. Att man som "hora" "manshora" eller vad man vill kalla det,alltid ska ha rätt till sin egen kropp och att man ska kunna fà sjukvàrd utan att man ska bli anmäld för sexförsäljning. Alltsà, bara för att synliggöra, PROSTITUTION KOMMER ALLTID FINNAS ÄVEN OM VI GÖR DET LAGLIGT ELLER INTE!!!!!! Ända skillanden är att kvinnor kommer fortsätt bli förstryckta av män och att de som blir sàlda av hallickar inte harmöjlighet att gà till polisen med det för att de själva dà kommer bli anmälda, sà de väljer hellre att leva under förtryck och vàld.
 
Det de personer som är emot legaliseringen hävdar Är att man snarare uppmuntrar hallickars och människohandlares jobb än att förhindra det och att det kommer leda till att allt fler väljer att sälja sin kropp.
Ja, första pàstàendet kan jag väl inte direkt hàlla med om, snarare att de flickor och kvinnor som med tvàng màste sälja sina kroppar kan komma därifràn och kanske till och med anmäla.
Det andra argumentet kan jag hâlla med om, men jag kan inte se det som en negativ sak. I sà fall är det ett val som den personen har valt att göra. `Dà kan man självklart fràga sig hur mycket val den hÄr personen egentligen hade. Hens livssituation kanske tvingade hen till att göra det. En del säger att det inte är nàgon som skulle välja att vara prostutierad, men kolla bara pà alla porrstjärnor som älskar att ha sex, och till och med framför kameran, om de tycker om det sà betvivlar jag att det inte finns folk som med vilja skulle välja att sälja sin kropp.
Om prostitution blev legaliserad sà skulle den branchen kunna vara precis lika hälsosam som vilket jobb som helst.

here is some love for you

the second day!

Bilder från när vi var i Granada andra dagen och skulle gå  på parque de la ciencias, innan var vi på en utkiksplats. 
 

Sierra Nevada

I fredags kl 05:45 var gymnasiet på feriaplasten och hoppade på bussen på Sierra Nevada och Granada. Bussresan tog ungefär 2,5 timme, under den tiden sov jag kan jag lova, och sen fick vi våra saker och så. Vi som bara skulle åka en dag fick vår utrustning mycket innan de andra så jag och Filip åkte upp innan och han köra ett varv. Vid den tiden var backarna helt fantastiska, fin snö och ingen is. Senare under eftermiddagen blev det mer människor och det blev isigare i backen. Jag, Agnes och Alva åkte i vilket fall som helst över till baksidan av berget och åkte där. Det var helt fantastiskt, vi var högst upp och man kände hur nära och stark solen var. Jag fick svindel för det var så högt även fast jag stod på marken..... Alva brände sig ganska mycket och det var många som fick väldigt mycker färg under den dagen.
 
Vi kom till hotellet i Granada och hade turen att bo på samma hotell som Barcelonalaget så det blev världens uppståndelse över det. Dock visade det sig senare att de kom samma dag som vi åkte, men bussen var i alla fall där. Jag sov med Philip, Kayed och Dani för min rumskompis kom mycket senare på natten och som ni vet så är jag väldigt både mörk och ensamrädd så jag fick trängas med tre grabbar istället. 
 
Jag hade valt att bara åka en av dagarna, ganska tur eftersom mitt knä gjorde fruktansvärt ont efter första dagen. Man fick välja om man ville åka till Alhambra eller parque de la ciencias, som är ett museum. Jag åkte till det sistnämnda. Det var väl helt ok. Vi satt ute i solen ett tag och vi gick runt och läste lite om hjärnan och kroppen, typiskt skolbesök.  Sen bar det av hemmåt och det blev som vanligt övernattning hos Dani

kaktus

Hej där! Det var ett tag sen nu. Jag hade glömt att jag hade en blogg tills Milou bad mig blogg för någon dag sen. I vilket fall som helst så är jag på dåligt humör och jag var det igår också. Igår hade jag hemlängtan, såg mina fina lagkamrater vinna DM och MVP (most valuable perfomance) och blev så sugen på att åka hem och träna. Mitt liv är lite tomt utan cheerleading, det är nått som saknas utan det. Jag var så engagerad inom den sporten att det smittade av sig på allt jag gjorde, jag blev mer ambitiös och nu sitter jag är i min säng och deppar sönder för att jag har fått E på de senaste två uppgifterna jag har lämnat in. 
Jag känner mig så fruktansvärt dålig och hopplös att jag inte vet vad jag ska ta vägen. Tänk om jag bara har blivit sämre, för det var inte så att jag inte försökte med uppgifterna, snarare kämpade jag med dem och de blev sämre än vanligt. 
Så nu ska jag sluta ta upp det tråkiga i mitt liv och berätta det roliga jag har vart med om här nere i Spanien. 
 
1. Jag har en underbar pojkvän som hade köpt mitt favoritgodis till alla hjärtansdag.
2. Helgen i Sierra Nevada och Granda var helt fantastisk och vi hade jättefint väder
3. Jag tror att spanskaprovet gick bra
4. Det är lov nästa vecka
 
Ja det var väl det... Inte så mycket men det är alltid något. 
Har fört över alla bilder till datorn också så jag kan lägga upp lite på bloggen nu.
 

 
Lägger strax upp bilder från Sierra!

waiting for bells!

Hejdär! Nu börjar det närma sig! Om 1 och en halv timme går bussen och jag har inte ens duschat än. Jag har gjort pasta sallad i alla fall och Bella kommer om 10 min!
Vi ska till Cadiz och gå på världens tredje största karneval... SPÄNNANDE! Sitter och föräter mig på onyttigheter och jag ska väcka freja om 20 min....
Jag glömde mina vingar i skolan, men som tur var så hade Laura extra att låna ut, tur ska man ha!
Jag och Dani har med oss kuddar och filt som vi ska ha på bussen, och vi ska köpa lite snacks också så jag kan stilla mitt sockersug. Hur som helst så måste jag rusa nu, har köpt tre par lösögonfransar och inget av dem hade lim i sig så jag har lite panik, hoppas bella hittade lim på Corte Ingles!
CIAO

Hatar tågkonduktörer

Jag och Agnes skulle åka till ikea i igår, vilket vi gjorde. Vi köpte ingen biljett på perrongen för att för det första så kom tåget så vi hann inte (dom går var 20onde minut, man väntar inte på nästa), och för det andra så kontrollerar de ändå aldrig det. Förutom igår. Jag och Agnes fick betala 8,70 € var för en biljett som i vanliga fall kostar 1,95 €. Tänk om man är turist eller som oss inte visste att man inte kunde köpa på tåget, då blir man ju förfan ruinerad av att åka tåg!!!!!!!!!!
Fick iaf med mig hem svensk ost, lingonsylt och 200g choklad......

Sjukdom efter sjukdom

Idag har jag och Dani legat hemma hela dagen för båda är sjuka! Jag har huvudvärk och jag har haft det ett tag nu. Sååååå tråkigt att vara sjuk hela tiden, känns som det räcker nu!

Helgen har i alla fall vart mysig, jag och Dani gick ut i fredags och jag var med och firade Amandas 18 års dag. Egentligen borde jag också vara myndig nu och få göra vad jag vill om bara mina föräldrar hade gjort mig lite tidigare!
Vi har nu kollar klart på alla 3 Jason Bourn filmerna, har bara fyran kvar, men eftersom det inte är samma skådis så är den lite fake...

På lördag ska vi till Cadiz och gå på världens tredje största karneval, men mer om det när helgen börjar närma sig!
God natt och sov gott!

Life by me

Mitt år i Spanien!

RSS 2.0