bildbomb

 
 
 

då börjar vi om på nytt då

Har ju gått runt o taggat till inför att milou och felicia skulle komma och nu har dom redan åkt så nu börjar jag om att tagga till Maj istället när jag ska hem till Sverige!!!
 
IDAG HAR i alla fall studentmössorna kommer och jag ser ut som en mupp i min men jag är JÄVLIGT lycklig att 13 år av studeuer snart är slut i alla fall. 
de va väl de....
 
 
 
 
 
 

idag är dagen

Idag ska jag ansöka till universitetet........ Jag har alltid tänkt att universitetet är för vuxna människor och jag är ju inte vuxen. I mitt huvud skulle jag resa efter studenten och bara chilllllaaaa i massor med år men nu vill jag FANIMEJ hem och jag tänker FAN INTE RESA och om jag ändå ska chilla hemma så kan jag lika gärna plugga eftersom att jag vet vad jag vill plugga. De flesta väntar med att plugga för att de inte vet vad de vill och då förstår jag om man reser ett tag, jobbar lite, shoppar kläder, sparar pengar osv. Men jag är fan redo typ hehe tror jag iaf... kanske, är lite osäker, bajsbajsbajs. Anyway så ska jag ansöka i alla fall till 3 olika universitet men med ungefär samma linjer, stockholm, göteborg och jönköping!
 
Vi får väl se!!

Hej milou din aktiva jävel

Milou kom och hade till åsikter om mitt inlägg kring kvinnan och självklart tycker jag oxå att vi kvinnor är bäst. Jag skulle egentligen vilja att kvinnorna styrde hela världen och att allting var anpassat efter kvinnan men tyvärr ser inte världen ut så och jag känner att om vi kvinnor tycker att männen ska ha samma vilkor som kvinnorna så kommer dom tycka att vi ska ha samma vilkor som dem. Det finns hur mycket kvinnliga rekryteringsföretag som endast letar efter att anställa kvinnliga chefer och det är faktiskt många företag som leter efter att fylla upp sina högre positioner med kvinnliga arbetare för att man söker de kvinnliga egenskaperna. Och bara det tyder ju på att vi faktiskt har olika egenskaper som antingen är biologiska eller inlärda sen barnsben, men i vilket fall som helst så behöver inte den ena egenskapen vara bättre eller sämre än den andra. Det jag menar med olika roller är att vi kvinnor är gjorda för att föda barn till exempel, det är biologiskt omöjligt för en man att bli gravid (om han inte föddes som kvinna egentligen), det gör att vi måste stanna hemma några månader för att chilla lite när vi har pluppat ut ett barn ur vårt underliv. Förr i tiden var vi kvinnor överlyckliga över att vi kunde vara hemma med våra barn och ändå bli betalda och nu är vi bara förbannade för att männen inte tar mer del i föräldraledigheten. Jag tror egentligen inte problemet mellan man och kvinna är jättestort, det var väl det jag ville uttrycka med min förra text, så länge vi kvinnor visar hur vi vill ha det så får vi det så.

det finns mycket jag lärt mig

Jag sitter och funderar på vad alla ser för extra kvaliteer hos personer som har bott utomlands... Jag har nämligen suttit och funderat på detta ett dag då jag för några dagar sedan blev medlem på arbetsförmedlingen. En del av jobber skriver i sina beskrivningar att de är plus i kanten om man har bott utomlands eller har liknande erfarenheter. Därför fick det mig att tänka, vad har jag som inte andra har efter dessa två år.
Jag har då kommit fram till några saker:
 
Jag har lärt mig att vistas i en annan kultur, och det lär mig inte bara om spansk kultur och det gör att jag får bättre förståelse för alla människor och får mig att fundera innan jag sätter en stämpel och lägger människor i fack. 
 
Jag har lärt mig att ta eget ansvar till viss del. Jag har inte längre en mamma eller pappa som hela tiden pressar mig till att göra saker utan jag måste på så sätt hitta inre motivation och ständigt motivera mig själv, vilket jag tror är lärorikt. 
 
Jag har lärt mig att vara självständig. Jag är inte riktigt lika beroende av bekräftelse som jag var innan, tidigare tyckte jag att det var något som förgyllde min vardag när jag fick komplemanger eller när något fick mig att känna mig duktig eller att jag kanske till och med kände mig ensam när ingen var med mig för att jag kanske missade något. Nu känner jag mig mer lugn, det är ok om jag är ensam, jag kan njuta av att vara med mig själv och ta hand om mig och när man kan göra det så kan jag ge mer uppmärksamhet och må bättre utan bekräftelse när jag är med mina vänner. 
 
Sen har jag ju faktiskt nästan lärt mig ett nytt språk!
 
Japp där har ni min töntiga men ändå nyttiga lista, dock ser jag inte varför detta är något som arbetsgivar söker hos en person..

Hade ju en till sak att säga..

Ville ju även säga grattis till mina två äldsta kompisar tror jag, Ellen och Alva, dom har jag känt sen jag var väldigt liten och dom fyller 18 idag! <3 så massa kärlek till dom!

Till alla kvinnor

Idag är det ju internationella kvinnodagen vilket jag tycker är himla härligt, dock gör den mig även förbannad, VARFÖR FINNS DET INTE INTERNATIONELLA MANDAGEN???!?!? Vi lever i ett samhälle där vi jobbar dag in och dag ut med jämställdhet och varje dag klagar alla kvinnor på att det är så synd om oss, MEN NEJ! Det är inte synd om oss, verkligen inte. Vi kanske måste sluta lyssna på vad alla feminister säger om att det är synd om oss för det är verkligen inte det, vi kanske har det lite tuffar på arbetsmarknaden men för dom kvinnor som verkligen satsar så går det bra och om man inte gör det så får man ju fan skylla sig själv, livet är inte en räkmacka som vi kan glida igenom på. Vi kvinnor har andra saker som gör vårt liv underbart förutom jobbet, vi får gå på skönhetsbehandlingar, vi får föda barn, vi får sitta i timmar och snacka skit med tjejerna, vi får har en nära mammarelation, vi får göra massa saker som killar inte kan utan att någon dömer dem. SÅ KAN VI BARA SLUTA KLAGA, ja män o kvinnor har lite olika uppgifter men det betyder ju inte att de är olika mycket värda på något sätt. Och ifall de ena könet vill ha den andra rollen så brukar inte det vara något större problem i dagens samhälle.
Jag tycker att det är viktigt att vi ser på alla människor objektivt och delar in alla personer i gruppen "Människor" och inte köns, religion, kultur eller sexuallitetsbaserat för det är inte relevant. 

Feminism är ett jävla skitord och man siktar mot jämställdhet, humanist däremot låter bättre. Därför tycker jag att vi inför internationella mansdagen den 9 mars. 
 

jag uppskattar livet som mest när jag mår som värst

Jag sitter på cafet och skriver mitt gymnasiearbete som ska vara klart på tisdag, ett 16 sidigt arbete som jag har jobbat stenhårt med kommer äntligen lämnas in. Jag har även massa feberattacker som kommer och går och ändå känner jag mig så himla nöjd idag, det känns verkligen som jag kan göra precis vad jag vill. Jag får alltid den är känslan när jag är sjuk, det är som att jag är superman och tror jag klarar precis vad som helst. JAG SVETTAS hela tiden och när jag inte svettas så fryser jag fingrar och näsa av mig. Jaja jag chillar för jag vet att jag mår sämre imorn om jag gör något allt för ansträngande. Var och tränade på riktigt gym för första gången för någon dag sen och jag har så ont i hela överkroppen att jag inte ens kan resa mig upp om jag sitter i en soffa. Jag har ju alltid haft magrutror och dom har alltid varit starka men nu är dom bara kvar för att jag inte har nått underhudsfett så jag klarade ju liksom bara 3 situpps...... men men jag har ont som FAN iaf så jag är på gång, snart är jag megakrall hihihi
 

Life by me

Mitt år i Spanien!

RSS 2.0